Geschiedenis

Bouwbedrijf Ossendrijver BV is in 1962 door Henny Ossendrijver opgericht, aanvankelijk als eenmanszaak vanuit een thuiswerk situatie op de Oude Lageweg 60 te Amersfoort. Het bedrijf groeide gestaag en er werd een vrijstaand bedrijfspand naast het woonhuis gebouwd. In 2008 is het bedrijf verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Stuwdam 14 te Amersfoort.

In de beginfase van het bedrijf werd er voornamelijk voor locale particuliere en (veelal agrarische) bedrijven ge- en verbouwd. Later volgden grotere opdrachten voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers en werden seriematige renovatieprojecten aan onze orderportefeuille toegevoegd. Meer dan 15 jaar lang heeft ons bedrijf seriematige woningrenovaties in Amersfoort en Utrecht uitgevoerd en dikwijls werd er gerenoveerd in panden die nog bewoond werden, hetgeen veel van de organisatorische en communicatieve vaardigheden van onze medewerkers vergde. Een grote passie van de oprichter van het bedrijf is het bouwen van kelders en uitvoeren van restauratiewerk en in ons omvangrijke verbouwingsarchief vinden we daar dan ook talrijke projecten van terug.

In 1992 ben ik (Karin Ossendrijver) na mijn studie bouwkunde aan de HTS te Utrecht en het afronden van een bedrijfsmatige vervolgstudie aan Nijenrode in dienst getreden bij een landelijk opererend bouwbedrijf. In 1996 heb ik de stap gezet om als directeur aan te treden bij ons familiebedrijf, waarvan ik in 1998 aandeelhouder ben geworden.
Het is bijzonder om een familiebedrijf te mogen voortzetten en van de stap tot overname heb ik nog geen moment spijt gehad. Ik hoop mij dan ook tot in lengte van dagen voor dit mooie bedrijf te kunnen inzetten.